Magunkról – Buzogány László

A weblap.ro egyszemélyes csapat. Vezető programozója Buzogány László – aki szeret többes szám első személyben beszélni magáról – fenntartja annak lehetőségét, hogy a későbbiekben bővítse csapatát a kapacitás növelése és a programozási idő csökkentése érdekében.

Buzogány LászlóBuzogány László 1982-ben született Székelykeresztúron. Programozni 12 évesen kezdett, a középiskolát informatika osztályban végezte, később a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem informatika szakán egyetemi, majd mesteri diplomát szerzett.

Középiskolai és egyetemi évei alatt számos számítástechnikai versenyen szerzett elismeréseket, tanított a Babeş–Bolyai Tudományegyetemen, valamint több informatika tankönyv társszerzője is volt. 2004 és 2008 között különböző cégeknél, főleg Java programozóként dolgozott. Weblapkészítéssel 2004 óta foglalkozik intenzíven, a weblap.ro-t 2009-ben indította.

Laci születése óta összesen órát töltött programozással.

Jó ideje kizárólag dinamikus, HTML alapú weblapok készítésével foglalkozik, tudását ezen a téren igyekszik minél magasabb szintre fejleszteni. Néhány éve designerként is tevékenykedik – az egyszerűen elegáns, letisztult, könnyen kezelhető weblapok híve.

Jelenleg Kolozsváron él feleségével és kisfiával együtt. Kedvenc színe a kék, kedvenc zeneszáma Petula Clarktól a Downtown című dal (1965), kedvenc filmje a Blue Streak (Állj, vagy jövök!), kedvenc étele a fahéjas palacsinta. Legjobb (és egyben legrosszabb) tulajdonsága a túlzott perfekcionizmusa.

CV (English)
Extended CV with Portfolio (English)

Lőrinci RékaLőrinci Réka a weblap.ro hivatalos arca. Székelykeresztúron cseperedett, ott is járt iskolába, majd a kolozsvári BBTE (Babeş–Bolyai Tudományegyetemen)-n újságíró diplomát szerzett. Jelenleg szerkesztőként dolgozik az udvarhelyi hírportálnál (uh.ro). Tény, hogy rettentő okos és nagyon kedves is, de nekünk nem csak e miatt szimpatikus.

Réka elérhető ezen a címen: relo@uh.ro

Kolozsvárról

Kolozsvár

Kolozsvár (románul Cluj-Napoca) Erdély történelmi központja és egyik legjelentősebb városa. Az egykori Kolozs vármegye, ma Kolozs megye székhelye. 2002-es adatok szerint 317 953 lakosával Románia harmadik legnépesebb városa, amiből 19% magyar. Két színházával és operájával, tizenegy felsőfokú oktatási intézményével és számos iskolájával az ország fontos kulturális központja.